Psykiske vampyrer og narcissister

Psykiske vampyrer og narcissister

Jeg har altid været fascineret af psykiske vampyrer og narcissister. De er to typer af mennesker der lever af andres livskraft, men på forskellige måder. Psykiske vampyrer suger energi, følelser eller tanker fra andre, ofte gennem okkulte eller paranormale midler. Narcissister suger opmærksomhed, beundring og ressourcer fra andre, ofte gennem manipulation eller kontrol.

Jeg har mødt både psykiske vampyrer og narcissister i mit liv og jeg kan fortælle dig at de ikke er nemme at have med at gøre. De har problemer med at danne sunde relationer, fordi de dræner eller skader dem de kommer i kontakt med. De har også en forvrænget selvopfattelse som gør dem blinde for deres egne fejl. De kan ikke se deres eget spejlbillede, bogstaveligt talt eller metaforisk.

De har også svært ved at tilpasse sig forandringer, fordi de er fanget i deres eget univers. Psykiske vampyrer er fastholdt i fortiden og frygter solen som symboliserer liv og vækst. Narcissister er låst i deres ego og frygter kritik, som truer deres falske selvbillede.

Hvad motiverer disse mennesker til at være sådan? Jeg tror, det handler om et behov for at kompensere for deres indre usikkerhed og utilfredshed. De føler sig tomme eller svage indeni, og de prøver at fylde det hul med andres livskraft. De har et desperat ønske om at føle sig overlegne, specielle og berettigede.

Men de opnår aldrig den sande lykke eller fred, som de søger. De er altid på jagt efter mere, uden at give noget tilbage. De er ofre for deres egen grådighed og selvbedrag.