Det er okay at havde det godt

Det er okay at havde det godt

Jeg har gode erfaring med selvhypnose og her er en simple syv trins teknik som du selv kan afprøve. Selvhypnose er en af mange måder at opnå en tilstand af dyb afslapning og fokus som minder meget om meditation hvor du kan påvirke dit sind og din krop på positive måder. Selvhypnose kan hjælpe dig med at reducere stress, angst, smerter, søvnproblemer og andre udfordringer. Her er en simpel og sikker måde at lave selvhypnose på:

  1. Find et roligt og behageligt sted hvor du ikke vil blive forstyrret. Sæt dig eller læg dig ned i en afslappet stilling. Du kan vælge at lytte til beroligende musik eller bruge en lydoptagelse der guider dig gennem selvhypnosen.
  2. Luk øjnene og tag nogle dybe, rolige åndedrag. Fokuser på din vejrtrækning og lad alle andre tanker glide væk. Du kan tælle fra 10 til 1 i dit hoved mens du trækker vejret dybt ind og ud.
  3. Når du når til 1, skal du forestille dig, at du er på et dejligt og fredeligt sted, som du elsker at være på. Det kan være en strand, en skov, en have eller noget andet. Brug alle dine sanser til at opleve det sted i dit sind. Se farverne, hør lydene, lugt duftene, føl smagen og rør ved tingene omkring dig.
  4. Mens du er på det sted skal du gentage nogle positive sætninger eller affirmationer for dig selv. Det kan være noget som “Jeg er rolig og afslappet”, “Jeg har det godt”, “Jeg kan klare alt” eller hvad du har brug for at høre. Sig dem med overbevisning og følelse i dit sind.
  5. Når du har sagt dine affirmationer, skal du give dig selv lov til at nyde det sted i nogle minutter mere. Føl den fred og glæde det giver dig.
  6. For at komme ud af selvhypnosen skal du tælle fra 1 til 10 i dit hoved, mens du trækker vejret dybt ind og ud. Sig til dig selv, at når du når til 10, vil du være fuldt vågen, frisk og energisk. Når du når til 10, skal du åbne øjnene, tag en dyb indånding og måske strække dig lidt.
  7. Lykønsk dig selv med at have lavet selvhypnose og bemærk hvordan du har det efter sessionen.

Dette er en simpel og sikker måde at lave selvhypnose på som du kan gøre når som helst og hvor som helst. Du kan tilpasse den efter dine egne præferencer og behov. Jo mere du øver dig i selvhypnose jo bedre vil du blive til det og jo mere vil du nyde fordelene af det.