Månen.

Månen.

Månen er et af de store arkana-kort i tarotdækket, som repræsenterer det underbevidste sind, intuition og det ukendte. Kortet viser en fuldmåne, der skinner ned på en sti, der fører mellem to tårne. En hund og en ulv hyler mod månen, hvilket symboliserer de tamme og vilde aspekter af psyken. Krebsen, der kommer op af vandet, repræsenterer det ubevidste sind og dets skjulte dybder.

Månen optræder ofte i læsninger, når forespørgeren oplever usikkerhed eller forvirring. Den antyder, at der kan være skjulte faktorer på spil, eller at den pågældende må stole på sit instinkt og sin intuition for at navigere i situationen. Kortet kan også indikere et behov for refleksion, samt behovet for at konfrontere og integrere ubevidste frygt og ønsker.

I en mere positiv sammenhæng kan Månen repræsentere kreativ inspiration, åndelig vækst og psykiske evner. Det opmuntrer den spørgende til at udforske sin indre verden og favne det ukendte med nysgerrighed og åbenhed. Alt i alt minder Månen os om, at selv om vi måske ikke altid har alle svarene, kan vi stole på vores indre vejledning til at lyse vores vej fremad.