Døden (Tarot).

Døden (Tarot).

Døden er et af de mest misforståede og frygtede kort i tarotkortet. I modsætning til hvad mange tror, betyder det ikke nødvendigvis fysisk død, men repræsenterer snarere transformation og forandring. Billedet på kortet viser typisk en dødsfigur, ofte på en hvid hest, der bærer et flag med et symbol på genopstandelse eller genfødsel. Kortet er forbundet med stjernetegnet Skorpionen og elementet vand.

Når Døden-kortet vises i en tarotlæsning, indikerer det, at en betydelig forandring er på vej. Denne forandring kan være vanskelig eller smertefuld, men den er nødvendig for vækst og fremskridt. Det kan betyde afslutningen på et forhold, et job eller en livsstil. Men det indikerer også begyndelsen på noget nyt og bedre. Dødskortet minder os om, at vi må give slip på det gamle for at gøre plads til det nye.

Alt i alt bør Dødskortet ikke frygtes, men snarere omfavnes som et symbol på transformation og vækst. Det opfordrer os til at give slip på det, der ikke længere tjener os, og til at byde forandringer velkommen med et åbent sind og hjerte.