Baldrian Dekokt – Opskrift
Man kan købe baldrianrod i helsebutikker, og det gør jeg også, men anvisningerne er jeg oftest meget uenig i. Man får ikke specielt meget ud af baldrianrod, ved kun at overhælde det med kogende vand.
Det er nemlig en rod, og det er hårdere at bearbejde end blade og stilke. Derfor laver jeg dekokt af det. Generelt anbefales det, at man laver dekokt af rødder og bark.
Et dekokt, er egentlig bare en infusion som har stået og simret over lavt blus, og det er egentlig den eneste forskel på dekokt og urtete.Det er meget nemt, men her er alligevel en hurtig gennemgang.
Mål betyder ikke så meget for mig, men jeg bruger ca. 1 tsk. til 150 dl, og laver gerne en liter af gangen.
Til 1 liter baldrianrod dekokt:
- 4 tsk tørret baldrianrod
- 1 l vand
Bring vandet i kog og kom baldrianroden i. Skru ned til lav varme, kom låg på og lad det simre i 1-3 timer. Mere tid skader heller ikke.
Si roden fra og hæld dekoktet på flaske. Drik med det samme eller opbevar i køleskabet når den er afkølet. Det kan også varmes op igen, hvis man foretrækker dette.