Month: August 2024

Røgbundter – Fremgangsmåde

Røgbundter – Fremgangsmåde

Jeg har tidligere skrevet om røgbundter – hvad de er, hvad de kan og hvordan man kan bruge dem. Nu vil jeg gerne forsøge at formidle hvordan man kan lave sine egne rørbundter, og nogle forslag til gode urter som kan bruges.   Jeg laver 

Om Røgbundter

Om Røgbundter

Røgbundter er bundter af tørrede urter, holdt sammen med tråde i naturmateriale. Hensigten er, at de skal brændes, og røgen spredes på personer eller steder. Effekten varierer, alt efter hvilken urter eller urteblandinger man bruger. Nogle renser, altså fjerner energier, hvorimod nogle tilfører specifikke energier.   

Nødsritual Med Pustede Æg

Nødsritual Med Pustede Æg

Her er et lille, hurtigt og let nødsritual jeg gerne lærer fra mig. Æg, og at knække æg, har i mange kulturer og tider været et forløsende ritual og jeg har også lært det af en familie fra sydlandene, hvor det meget hyppigt bruges i sammenhæng med onde øjne og at rense dårlige intentioner. 

 

Min version er dog min egen, og jeg bruger den gerne når jeg føler mig fanget i en sindstilstand eller mine tanker er tåget. I min version, spilder man heller ikke æg, og man kan i højere grad gøre noget ud af forberedelsen. Dette ritual kan udformes på mange måder, og stadig have samme effekt, så jeg gennemgår bare kernen i det, foruden nogle finurlige forslag.

 

Fremgangsmåde:

  • Pust et æg, brug det til en omelet eller gem det. Gem gerne pustede æg fra madlavning. 
  • Mal eller tegn på ægget. Find ro, mens du intuitivt dekorerer ægget som du vil. (Valgfrit) 
  • Pres nu hænderne mod ægget fra langs, således ægget holdes oppe kun af dine hænder. Vær opmærksom på det pres, du ligger på det, og mærk dig selv. Du kan lukke øjnene.
  • Pres langsomt mere og mere, indtil ægget brister. 
  • Du er nu færdig. Ryd op.

 

Jeg får ofte mine veninder til at udføre ritualet. De, ligesom mig selv, får et chok når ægget brister. På en eller anden vis, nulstiller chokket sindet, og man står tilbage med et behageligt tomrum. 

 

Jeg anbefaler, du prøver ritualet. Det kræver ikke, at du har det dårligt, for at du kan mærke effekten. 

Månerytmens Anatomi

Månerytmens Anatomi

Det er meget få der i der aldrig har hørt om, at kroppen, specielt kvindekroppen, følger månens rytme.    Den bedste måde jeg har lært at forstå månens faser, og deres inflydelse på mig, er at se det som et åndedræt. Tag en dyb indånding,